Voor mensen met interesse in Historie, de geologie en de specifieke achtergronden van Werelderfgoed ‘De Stelling van Amsterdam’ is dit een dagprogramma bij uitstek. Onder leiding van Lia Vriend vertrekt u met de paardenkoets voor een leerzame en boeiende dag in de gezonde buitenlucht. De samenwerking met restaurant La Ciboulette (vertrek- en eindpunt van de route) staat bovendien garant voor een smakelijk lunch en wijnproeven/borrel / diner na afloop.

Het dagprogramma start met korte wandeling rond fort Benoorden Purmerend waar u een eerste impressie krijgt van deze bijzondere verdedigingslinie en de Beemsterdijk.

Daarna stapt het gezelschap in de koets na eventueel te hebben geholpen met poetsen en inspannen van Tara, onze Shire Horse (een schofthoogte van 1,80 mtr, voorwaar een vriendelijke reuzin). Terwijl u zich stapsgewijs en ontspannen voortbeweegt ontvouwt zich het prachtige decor van de afwisselende oude Beemsterpolder. U leert hoe ook in deze streek de strijd tegen het water (vooralsnog) in het voordeel van de mens is uitgevallen.

Op de lunchlokatie verzorgt Lia een interessante lezing waarin u gedetailleerd kennisneemt van ontstaan en geschiedenis van de Stelling van Amsterda alsmede de NoordHollandse waterprovincie.

Gids en dagbegeleider Lia Vriend verhaalt enthousiast over de inrichting van het landschap, de bijzonderheden van de verschillende forten die we onderweg passeren alsook overblijfselen van VOC-buitenverblijven. Ook mooie details van de poldernatuur en cultuurlandschap krijgen uitgebreide aandacht.

Tarief half dagprogramma: v.a. EURO 105,- p.p
(incl. Btw en excl. catering), voor groepen vanaf zes tot ca. 25 personen.
Tarief volledige dagprogramma: v.a. EURO 175,- p.p.
(incl. Btw en excl. catering), voor groepen vanaf zes tot ca. 25 personen.

.naar boven